Tapahtuman oletuskuva

Uudistuva työ: Selkeä viesti vaikuttaa 3 op

1.9.2021 12:00

Verkko-opinnot

Maksuton ilmoittautuminen päättyy 31.12.2021

Työ muuttuu jatkuvasti. Muutosta saavat aikaan isoina ajureina mm. digitalisaatio ja globalisaatio.
Muuttuva työelämä haastaa sekä yksilön että työyhteisön hyvinvoinnin.
Asiantuntijatyössä ja kehittämistehtävissä olevilta edellytetään myös ajantasaisia viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä itsensä johtamisen taitoa.

Uudistuva työ -opinnot auttavat päivittämään työelämässä tarvittavia geneerisiä taitoja ja antavat valmiuksia oman työn ja työyhteisön kehittämiseen. Opinnot ovat verkko-opintoja ja ne on mahdollista opiskella täysin ajasta ja paikasta riippumattomasti. Opintojen sisällöt ja suoritustavat on suunniteltu erityisesti työn ohessa tapahtuvaan opiskeluun.

Tavoitteet

 • Kirjoitatko työssäsi: laaditko ohjeita, tiedotteita tai raportteja, päivitätkö nettisivuja? Tiedäthän, että viesti jota ei ymmärretä tai jakseta lukea, menee hukkaan.
 • Selkeästä viestinnästä hyötyvät kaikki. Selkeä viestintä säästää aikaa ja rahaa, kun ei tarvitse kompastella virkakielen kiemuroihin. Opintojaksolla opit näkemään, milloin viestit turhan monimutkaisesti ja ymmärrät saavutettavuuslain vaikutukset omaan työhösi.

Keskeinen sisältö

 • Selkeän viestinnän merkitys ja hyödyt.
 • Tekninen ja sisällön saavutettavuus.
 • Viestinnän muodon valinta kohderyhmälle.
 • Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta.

Toteutus

 • Verkko-opiskelu Savonia-ammattikorkeakoulun OpenEdu-ympäristössä 1.9.2021 - 31.5.2022.
 • Osallistuja perehtyy itsenäisesti verkkomateriaaleihin ja tutoriaaleihin ja suorittaa niiden mukaisia harjoituksia sekä tieto-taitotesteja saaden niistä palautetta.
 • Eteneminen osallistujan aikataulun mukaisesti kurssin suoritusaikana.
 • Suoritukset arvioidaan (hyväksytty - hylätty).
 • Opintojakson suorittaminen edellyttää, että osallistujalla on käytössään tietokone, webbikamera, headset (kuulokkeet ja mikrofoni) sekä älypuhelin.

Osaamismerkki (Open Badge)

Kun olet opiskellut Uudistuva työ -opintoja 15 opintopisteen verran eli viisi 3 op:n kurssia, saat digitaalisen osaamismerkin eli Open Badgen.

Kun sinulla on koossa 15 op, lähetä siitä ilmoitus avoin.amk@savonia.fi -osoitteeseen. Listaa viestiin suorittamasi opinnot ja niiden suoritusajankohdat. Laita viestiin myös oma sähköpostiosoitteesi, koska sähköinen osaamismerkki lähetetään siihen. Älä käytä koulun tai työpaikkasi osoitetta. Suorituksesi tarkistetaan ja sinulle myönnetään digitaalinen osaamismerkki.

Opiskeluaineisto

Tarkemmat tiedot annetaan verkkokurssilla.

Opintomaksu

Opiskelu on maksutonta, kun ilmoittaudut ja aloitat opiskelun ennen 31.12.2021.

1.1.2022 jälkeen ilmoittautuneille ovat opinnot maksullisia, 3 op:n opintomaksu 45 euroa maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupassa.

Opiskelun aikaiset tuet

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa ei oikeuta opintotukeen eikä opintososiaalisiin etuuksiin. Jos olet työtön työnhakija, neuvottele opinnoista TE-toimiston kanssa ennen ilmoittautumista opintoihin. Työssäolevien on mahdollista saada Työllisyysrahaston aikuisopintorahaa opintovapaan ajaksi, jos muut edellytykset täyttyvät.

Ilmoittautuminen 

Sitovat ilmoittautumiset ilmoittautumisaikana

 • maksuton ilmoittautuminen 10.8.2021 - 31.12.2021
 • maksullinen ilmoittautuminen 1.1.2022 - 30.4.2022

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. llmoittautumisen jälkeen saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen automaattisen vahvistusviestin, jossa ovat kirjautumisohjeet kurssille.

Lisätiedot

 • Sisällön ja toteutuksen osalta: Opettaja Anu Pöntinen, anu.pontinen@savonia.fi
 • Ilmoittautumisen osalta: avoimen ammattikorkeakoulun opintoneuvojat, avoinamk@savonia.fi

Tervetuloa opiskelemaan Savoniaan!

Savonia-ammattikorkeakoulu varaa oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

 

 

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

1.9.2021 12:00

Päättyy:  

31.12.2021 23:59

Tapahtumapaikka

Verkko-opinnot


Lisätiedot

www.savonia.fi