Uimari kauhoo eteenpain

Urheilijan polku amk-opintoihin tavoitteellisille kilpa- ja huippu-urheilijoille

26.8.2024 08:00

Savonia, Microkadun kampus

Savonia haluaa olla tukemassa urheilun ja amk-opiskelun saumatonta yhteensovittamista. 

Urheilijan on mahdollista aloittaa amk-tutkintoon tähtäävä opiskelu avoimen amk:n kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että opiskelet ensin 60 op tavoitetutkintosi ensimmäisen opintovuoden opintoja avoimessa amk:ssa ja haet sen jälkeen tutkinto-opiskelijaksi.  

Tutustu Savonian tutkinto-ohjelmiin ja valmistaudu merkitsemään tutkinto-ohjelmavaihtoehdoista se, johon haet opiskeluoikeutta (tavoitetutkinto). Avoimen amkin opetusjärjestelyt noudattavat tutkinto-ohjelmien aikatauluja ja toteutustapoja. Tutustu opetussuunnitelmiin etukäteen. 

Kohderyhmät

Opiskelijaksi voivat hakea

  • Kuopion alueella (ml. Iisalmi ja Varkaus) urheilevat ja valmentautuvat tavoitteelliset kilpa- ja huippu-urheilijat, jotka täyttävät urheiluakatemiakriteerit. Valinnassa teemme yhteistyötä Kuopion alueen urheiluakatemian kanssa.  

Katso akatemiaurheilijoiden kriteerit täältä

Opintojen toteutus

Opintosi koostuvat tavoitetutkintosi ensimmäisen vuoden opinnoista. Tutustu opetussuunnitelmiin etukäteen tästä

Opiskelusuunnitelma voi koostua päivä- ja/tai monimuotoryhmien opintojaksoista sekä verkkokursseista. Opinnot muodostavat 60 op:n laajuisen kokonaisuuden, jossa esim. on läsnäolovelvoitteista opiskelua kampuksella, ohjeistettua ja itsenäistä opiskelua verkkoympäristössä sekä erilaisia oppimis- ja kehittämistehtäviä. Opinnoissa hyödynnetään monipuolisesti sähköisiä aineistoja, -palveluja ja oppimisympäristöjä, joten käytössäsi täytyy olla internet-yhteydellä oleva tietokone. Mikäli olet tulossa opiskelemaan terveysalalle avoimen amk:n opiskelijan osallistuminen ammattitaitoa edistävään harjoitteluun arvioidaan tilannekohtaisesti. 

Opintomaksut

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa on maksullista 350 e/vuosi. Opintomaksu on maksettava ennen opiskelun alkua. Maksuohjeet annetaan erikseen. Lisäksi joissakin opintojaksoissa voi olla kortti-, materiaali-, tai harjoittelukustannuksia.

Jos saat opiskelupaikan, tulee sinun vahvistaa osallistumisesi ja maksaa avoimen amk:n opintomaksu. Saat maksuohjeet opiskelijavalinnan jälkeen. Maksu toimii opiskelupaikan vahvistuksena. Mikäli et maksa opintomaksua sovittuun päivään mennessä, menetät opiskelupaikan.

Opintojen aikaiset tuet

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa ei oikeuta opintotukeen eikä opintososiaalisiin etuuksiin. 

Haku ja opintojen aloittaminen

Haku on mahdollista nonstop, mutta opiskelu alkaa vuosittain syys- tai tammikuun alussa tai muutoin tarkoituksenmukaisena ajankohtana. Sinut ohjataan myös suorittamaan itsenäisesti DigiAvain opintojakso, joka perehdyttää opiskelussa käytettäviin tietojärjestelmiin ja sovelluksiin. 

Hakulomakkeella merkitset tutkinto-ohjelmavaihtoehdoista sen (tavoitetutkinto), johon haet avoimen amk:n opiskeluoikeutta. Merkitse myös varavaihtoehto. 

HUOM! Hakulomakkeen täyttöaika on 15 minuuttia, voit tutustua lomakkeen kysymyksiin jo ennen kuin täytät lomakkeen. 

Haku on ehdollinen, kunnes valintakriteerit on kohdallasi tarkistettu. 

Katso tietosuojaselosteesta, miten ja mihin hakulomakkeella antamiasi tietoja käytetään.

Valintakriteerit ja valinta

Valinta perustuu hakemuksessa merkitsemääsi tavoitetutkinto-ohjelman määriteltyihin avoimen amk:n opiskelupaikkoihin. Vapaiden opiskelupaikkojen määrä vaihtelee tutkinto-ohjelmittain. Joissakin tutkinto-ohjelmissa tai ryhmissä vapaita opiskelupaikkoja ei ole ollenkaan tai niitä voi olla vain muutamia. Opiskeluoikeuden myöntämisestä päättää koulutusala. Saat päätöksen sähköpostitse. Savonia pidättää oikeuden määritellä tutkinto-ohjelmien opiskelijamäärät.

Savonia noudattaa opiskelijavalinnassa Kuopion alueen urheiluakatemian urheilijan valintaperusteita

Valinnassa ja urheilijalta edellytettävän tason määrityksessä teemme yhteistyötä Kuopion alueen urheiluakatemian kanssa. 

Opinnot ja opintojen suunnittelu

Opiskelu noudattaa tavoitetutkintosi ensimmäisen vuoden opintojen etenemistä. Opiskelijaksi hyväksymisen jälkeen opintojesi suunnittelu (60 op) ja sen jälkeen ilmoittautuminen opintojaksoille tehdään yhteistyössä opinto-ohjaajan kanssa hops-ohjauksessa. Opiskelijaksi valitut hakevat Kuopion urheiluakatemiaan, joka omalta osaltaan edistää ja ohjaa opiskelun ja urheilijauran yhteensovittamisessa.

Opiskeluoikeusaika

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijalle myönnetään ajallisesti ja sisällöllisesti rajattu opiskeluoikeus. Opiskeluoikeutta ei voi vaihtaa muihin opintoihin tai siirtää seuraavalle lukuvuodelle.  Opiskeluoikeusaika 60 opintopisteen suorittamiseksi on 2 vuotta. Sen jälkeen voit hakea tutkinto-opiskeluoikeutta ja jatkaa opintoja tutkinto-opiskelijana. 

Peruutusehdot 

Ilmoittautuminen avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin on aina sitova. Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijalle myönnetään ajallisesti ja sisällöllisesti rajattu opiskeluoikeus. Opiskeluoikeutta ei voi vaihtaa muihin opintoihin tai siirtää seuraavalle lukuvuodelle. 

Maksua ei palauteta, jos perut tai keskeytät opinnot. Maksu palautetaan vain siinä tapauksessa, että Savonia-ammattikorkeakoulu peruu koulutuksen tai terveydentilasi estää osallistumisen opintoihin (lääkärintodistus esitettävä). Ilmoittautuja hyväksyy peruutus- ja maksuehdot ilmoittautuessaan. 

Lisätiedot

Mikäli sinulla on kysyttävää

  • hakemisesta, ota yhteyttä avoinamk@savonia.fi
  • opiskelusta tai opinnoista, ota yhteyttä opinto-ohjaaja Pirjo Venhovaaraan pirjo.venhovaara@savonia.fi
  • urheilijalta edellytettävän tason määrittelystä tai Urheiluakatemian toiminnasta, ota yhteyttä akatemiakoordinaattori Johanna Tikkaseen johanna.tikkanen@kuopio.fi

 

Tervetuloa Savoniaan!

Savonia ammattikorkeakoulu pidättää oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Ajankohta

Alkaa:   26.8.2024 08:00

Tapahtumapaikka

Savonia, Microkadun kampus

Microkatu 1
70210 Kuopio

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

avoinamk@savonia.fi