Savonian opintojaksolle ilmoittautuminen 31.12.2021 asti.
Nimi: Erityisruokavaliot
Nimi englanniksi: Special Diets
Koodi: 4 CO22KERI
Laajuus: 5 op
Osaamistavoitteet
- Opiskelija osaa tunnistaa keskeisimpien erikoisruokavalioiden erityispiirteet.
- Opiskelija osaa keskeisimpien erikoisruokavalioiden käytännön toteutuksen ruoka- ja elintarviketasolla.
- Opiskelija osaa huomioida terveellisen kokonaisravitsemuksen toteutumisen erilaisissa yleisimmissä erikoisruokavalioissa.
Keskeinen sisältö
- Yleisimmät erityisruokavaliot
- Erityisruokavalioiden käytännön toteutus ruoka-ainetasolla
- Terveellisen kokonaisravitsemuksen hahmottaminen erilaisissa erityisruokavaliossa, mm. ravintoaineiden täydennystarpeet
Suoritustavat
Verkko-opintojaksolle osallistuminen, aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluihin ja toisten näkökulmien kommentointi, itsenäinen opiskelu, verkkotehtävien suorittaminen annettujen kriteerien pohjalta.
Toteutustavat
100 % verkkokurssi (Moodle)
- Opintojakson Moodle-alusta avautuu 1.2.2022 ja sulkeutuu 30.4.2022 klo 23.55, jolloin opintojakson opiskelu päättyy.
- Opintojakson tehtävien arviointi ja arvosanojen tallennus 27.5.2022 mennessä.
Arviointiasteikko: 0 - 5
Materiaali
Suomalaiset ravitsemussuositukset ja erityissuositukset: https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/
Erikseen jaettava internetosoitteisto Moodlessa
Edeltävät opinnot
Suositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014
Yhteyshenkilö: Aalto Sari, sari.aalto@savonia.fi