Tapahtuman oletuskuva

Hevostoimialan verotus - keskeisimpiä kysymyksiä

14.11.2022 00:00

Hevostalouden verotus ja etenkin arvonlisäverotuksen näkökulma on herättänyt kysymyksiä alan yrittäjien sekä aiheen parissa työskentelevien keskuudessa.
Koulutuksessa perehdytään hevostalouden verotuksen keskeisimpiin kysymyksiin, käyden läpi tätä aihetta erityisesti arvonlisäverotuksen näkökulmasta. Millaisia eri alv-kantoja on ja milloin käytetään mitäkin alv-kantaa? Entä millaiset ovat verottajan ohjeistukset hevosalan arvonlisäverotukseen? Miten alv vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen hevostaloudessa? Koulutuksessa tarkastellaan lyhyesti myös
tuloverotusta sekä marginaaliverotusta hevoskaupassa.

Koulutuksen sisältöä havainnollistetaan kouluttajan omien esimerkkien sekä verottajan päätösten kautta. Koulutukseen osallistuvien on mahdollista esittää kouluttajalle ennakkokysymyksiä koulutukseen ilmoittautumisen yhteydessä. Tässä koulutuksessa voit esittää hevostalouden verotukseen liittyviä keskeisimpiä kysymyksiä matalalla kynnyksellä!

Kohderyhmä

Talliyrittäjät, ratsastuskoulut, hevostalouden verotuksellisten aiheiden parissa työskentelevät sekä muut hevostalouden verotuksesta kiinnostuneet.

Ajankohta ja toteutus

Etäluennot:
14.11.2022 klo 12-14
17.11.2022 klo 12-14

Sisältö

  • Hevostalouden verotus, erityisesti arvonlisäverotus
    ja sen erityispiirteet
  • Verohallinnon uusi ohjeistus hevosalan yrittäjille –
    mitä tarkoittaa?
  • ALV:n vaikutus yrityksen kannattavuuteen
  • Hevosalan tuloverotus ja hevoskaupan
    marginaaliverotus

Toteutus 

Koulutuksen aikana saat tietoa hevostoimialan verotuksesta, erityisesti arvonlisäverotuksesta. Etäluentoja on kaksi. Lisäksi käytössäsi on OpenEdun opiskelualusta, jossa luentotallenteet ovat katsottavissa 24.11.2022 saakka. Opiskelualustalla on myös lisämateriaalia sekä vapaavalintainen oppimistehtävä. Kurssisuorituksesta myönnetään todistus, kun oppimistehtävä on suoritettu. Tämän lisäksi sinulla on mahdollisuus sopia asiantuntijamme kanssa kahdenkeskinen tapaaminen lisähintaan 45 euroa. Tapaamisen pituus on noin 20 minuuttia ja lähtökohtaisesti ajankohta olisi viikon 47 aikana. Varauksen voit tehdä ilmoittautumisen yhteydessä tai myöhemmin kurssin aikana.

Kouluttaja

Noora Piili, agronomi, MMM, Agrotaloushallinto Oy

Hevostoimialan verotus -koulutuksen kouluttajana on Noora Piili. Noora on agronomi, MMM (maatalous-metsätieteiden maisteri) Helsingin yliopistosta taloustieteen laitokselta. Noora on tehnyt kandidaatintyön Hevostallin kannattavuudesta. Lisäksi hänellä on yli 17 vuoden kokemus tallinpidosta, nuorempana Noora on kilpaillut kansallisella tasolla kouluratsastuksessa. Työssään Agrotaloushallinto Oy:n toimitusjohtajana Noora palvelee kuukausittain kymmeniä hevosalan yrityksiä ympäri Suomen taloushallinnon kysymyksissä. Hänen erityisenä kiinnostuksen sekä osaamisen kohteena alalla on verotus, sekä hevosalan yritysten kannattavuuden parantaminen.   noora_piili_rajattu.jpg (36 KB)

 

”Hevosalan verotus on aihe, joka puhututtaa lähes aina uusia sekä vanhoja hevosalan yrittäjiä. Alalla on
monia käytäntöjä, Verohallinnon ohjeita sekä niiden tulkintaa. Lisäksi alalla käytetään lähes jokaista
arvonlisäverokantaa, joten alan arvonlisäverotus sekä verotus yleisesti ei ole helppoa tulkittavaa.
Koulutuksessa käydään arvonlisäverotuksen perusteita läpi Verohallinnon ohjeistuksen mukaisesti niin, että
yrittäjä saa perustietoa, miten verotusta käsitellään hevosalan yrityksessä. Lisäksi huomioidaan miten
verotus vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen. Lisätieto verotuksesta on aina arvokasta tietoa yrittäjälle.”
(Noora)

Hinta ja ilmoittautuminen

95 euroa + alv 24 % / osallistuja

Ilmoittaudu pian, sillä paikkoja on rajoitetusti!
Ilmoittautuminen 6.11.2022 mennessä.

Lisätietoja
Jatkuva oppiminen, Savonia-ammattikorkeakoulu,
puh. 044 785 6089
taydennyskoulutus@savonia.fi

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tapahtuvasta perumisesta tai peruuttamatta jättämisestä laskutetaan koko koulutuksen hinta.
Sairastapauksessa laskutettuja eriä ei palauteta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa. Koulutukseen otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus toteutetaan, jos on riittävä määrä osallistujia, tieto toteutuksesta lähetetään sähköpostitse kaksi viikkoa ennen koulutusta.

 

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   14.11.2022 00:00
Päättyy:   24.11.2022 00:00

Lisätiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu Jatkuva oppiminen

044 785 6089

taydennyskoulutus@savonia.fi