Sähköturvallisuustutkinto Savonia

Sähköturvallisuustutkintotilaisuus 1 / 17.11.2022

17.11.2022 12:00

Savonia AMK, Microkadun kampus

Sähköturvallisuustutkintotilaisuus (TUKES)

Sähköturvallisuustutkinnolla osoitetaan sähkötöiden turvallisuuteen liittyvien säännösten, määräysten ja ohjeiden tuntemus.

Kohderyhmä

Henkilöt, jotka työssään tai muussa toiminnassaan tarvitsevat sähköturvallisuustutkinnon. Sähköturvallisuussäädökset edellyttävät, että sähkötöiden johtajalla ja käytön johtajalla on oltava riittävä kelpoisuus, joka osoitetaan arviointilaitoksen antamalla pätevyystodistuksella. Pätevyystodistuksen saaminen edellyttää koulutuksen ja työkokemuksen lisäksi sähköturvallisuustutkinnon suorittamista. Kohderyhmänä ovat muut kuin Savonia-ammattikorkeakoulun läsänolevat tutkinto-opiskelijat.

Tutkintotilaisuus

  • Torstai 17.11.2022 klo 12.00 - 15.00
  • Savonia-ammattikorkeakoulu, Microkatu 1, 70201 Kuopio

Sähköturvallisuustutkinto suoritetaan Tukesin sähköisessä eTentti-oppimisympäristössä. Huom! Tarvitset mukaasi oman tietokoneen. 

Sähköturvallisuustutkintotilaisuus kestää kolme tuntia. Jos tutkintoon osallistujan äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi, tutkinnon suorittamiseen voi saada lisäaikaa yhden tunnin. Myös henkilö, jolla on todistettavasti lukihäiriö, voi saada yhden tunnin lisäajan tutkinnon suorittamiseen. Lisäajan tarve on ilmoitettava oppilaitokselle tutkintoon ilmoittautumisen yhteydessä.

Tutkintotilaisuudessa saavat olla mukana ja esillä tutkintovaatimuksiin sisältyvät julkaisut. Lisäksi esillä saa olla alaa koskevaa kirjallisuutta tai muuta aineistoa, ei kuitenkaan laskennallisia esimerkkejä tai aikaisempien tutkintojen tehtäväsarjoja. Sähköturvallisuustutkintoon osallistuvan tulee itse hankkia tutkintoaineisto (Tukes-ohje S5-15).

Tutkintotilanteessa käytetään ainoastaan eTentti-oppimisympäristöä eikä tietoa etsitä tutkintomateriaalien ulkopuolisista lähteistä. Materiaalit voivat olla sähköisessä muodossa esim. muistitikulla tai koneella pdf.-tiedostona. Myös paperista materiaalia saa edelleen käyttää.

Osallistujien henkilöllisyys tarkistetaan koetilaisuudessa - ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan!

Tutkinnon rakenne

Sähköturvallisuustutkinto on kaksiosainen. Ensimmäiseen osaan sisältyvät sähkötöihin liittyvät hallinnolliset määräykset ja sähkötyöturvallisuus. Toiseen osaan sisältyvät muut sähköturvallisuuteen liittyvät määräykset ja ohjeet. Tutkintovaatimusten lisäksi tutkinnoissa edellytetään yleistä sähkötekniikan osaamista. Sähköturvallisuustutkinnon hyväksytty suorittaminen edellyttää molemmista osista erikseen noin kahden kolmasosan pistemäärää maksimipistemäärästä.

Tutkintovaatimukset

Tutkintovaatimukset ovat voimassa 1.1.2018 jälkeen järjestettävissä sähköturvallisuustutkinnoissa. Katso tutkintovaatimukset tästä.

Osallistumismaksu

195 € + alv 24 %.  Maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja se toimii osallistumisen vahvistuksena. 

Jos osallistumismaksusi maksaa yritys tai organisaatio, merkitse ilmoittautumislomakkeen lisätietoja kenttään yrityksen nimi, laskutusosoite ja Y-tunnus. Maksu laskutetaan ennen tutkintotilaisuutta ja tulee olla suoritettuna ennen tutkintotilaisuutta. 

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään  3.11.2022 klo 23.59 mennessä. Jos perut maksamisen jälkeen, maksua ei palauteta.

Lisätiedot

Sisällön ja toteutuksen osalta:
Timo Savallampi, timo.savallampi@savonia.fi

Mikäli sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta, ota yhteyttä taydennyskoulutus@savonia.fi

Savonia ammattikorkeakoulu pidättää oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

17.11.2022 12:00

Päättyy:  

17.11.2022 15:00

Tapahtumapaikka

Savonia AMK, Microkadun kampus

Microkatu 1
70201 Kuopio

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu, Jatkuva oppiminen

044 4785 6089

taydennyskoulutus@savonia.fi