WSET level 2 on Wine and Spirit Education Trust -organisaation (WSET) auktorisoima koulutus viinien maailmaan ja niiden maistelutekniikkaan.
Kohderyhmä
Koulutus soveltuu ravintola-alan ammattilaisille, alkoholikaupassa toimiville myyjille ja ostajille, alan kouluttajille ja henkilöille, jotka joutuvat työssään käyttämään ammattimaisia kuvauksia ja arviointeja viineistä, valitsemaan juomia tai neuvomaan asiakkaita. Koulutus sopii erinomaisesti myös viiniharrastajille.
Sisältö
Osallistujat harjaantuvat tulkitsemaan juomien etikettejä, hallitsemaan ammattimaista maistelutekniikkaa ja antamaan ohjausta sopiviin juomavalintoihin.
Ajankohdat ja paikka
• ti 19.3.2024 klo 12.30-17.00
• ti 26.3.2024 klo 12.30-17.00
• ke 10.4.2024 klo 12.30-17.00
• ke 24.4.2024 klo 12.30-17.00
Tentin ajankohta sovitaan erikseen.
Savonia-ammattikorkeakoulu
Matkailu- ja ravitsemisala, Viiniluokka
Microkatu 1, 70200 Kuopio
Teemat
• Maistelutekniikka
• Viinin viljely ja valmistus
• Viiniluokitukset ja -etiketit
• Keskeiset rypälelajikkeet
• Keskeiset viinimaat ja -alueet
• Samppanja ja muut kuohuviinit
• Sherry, Port ja vastaavat väkevät viinit
• Ruoan ja juoman yhdistäminen
Luentojen ja maistamisharjoitusten lisäksi edellytetään itsenäistä opiskelua.
Kouluttaja
WSET-sertifioitu kouluttaja, yliopettaja
Markku Haapakoski, Savonia-AMK
Tutustu WSET-koulutukseen heidän kotisivuillaan.
Hinta ja ilmoittautuminen
762 € / osallistuja (sis. ALV 24 %)
Ilmoittautuminen 10.3.2024 mennessä
Hinta sisältää opetuksen, aineiston, maisteltavat viinit, tentin ja sertifikaatin. Mahdollisesta uusintatentistä on erillinen tenttimaksu. Aineisto on englanniksi, opetus on suomeksi.
Lisätietoja
Sisältö:
Markku Haapakoski, puh. 044 785 6065
markku.haapakoski@savonia.fi
Käytännön järjestelyt:
Marjut Hentunen, puh. 044 785 6420
taydennyskoulutus@savonia.fi